Zpráva o činnosti sboru za rok 2009

09.02.2010 13:48

Vážení bratři a setry hasiči,vážení hosté. Dovolte mi,abych Vás seznámil s činností našeho sboru za rok 2009.

Minulý rok byl pro náš sbor zlomový. Podařilo se nám po mnoha letech nečinnosti znovu obnovit chod našeho sboru. Tímto bych chtěl poděkovat zejména Renkovi Mikalovi a všem, kteří nám pomohli oživit dlouholetou tradici hasičského sboru ve Stříbrnicích.

Na jaře jsme na místním fotbalovém hřišti tzv. zajeli hasičskou stříkačku, která prodělala kompletní renovaci u pana Vinckera na podzim roku 2008. Původní PS12 se nechala předělat na PS15, která je vhodná jak pro požární sport, tak i na zásah. Dále nám pan Vincker předělal stávající koš na sportovní a upravil hrdla sportovních hadic na větší průtok.

Podařilo se nám vytvořit soutěžní družstvo požárního sportu, které se zúčastnilo v pozměněných sestavách 8 závodů. Jako prvního závodu jsme se zúčastnili Memoriálu Jaroslava Dostála v Mořicích, kde jsme překvapili a skončili na krásném 5. místě. V rámci dalších závodů jsme si vyzkoušeli noční závody i závody zařazené do okrskového kola velké ceny.

Dalším mezníkem bylo uspořádáním vlastních závodů Memoriál Ireny Lejnarové a Jana Mužíka. Tuto tradici se podařilo obnovit po 6 letech. Závodů se zúčastnilo 5 týmu žen a 7 týmů mužů. Na závodech panovala příjemná atmosféra a všechna mužstva si pochvalovala dobrou organizaci. Velký dík patří všem, kteří přidali ruku k dílu a pomohli nám uspořádat tyto závody, jmenovitě panu Miroslavovi Bartoškovi za sponzorský dar 1000Kč, Josefovi Večerkovi, Renému Mikalovi a dalším.

Na podzim jsme provedli již tradiční sběr kovového odpadu a za část utržených peněz pořídili nový rozdělovač, starý již byl v takřka nepoužitelném stavu.

Jako nejdůležitější událostí minulého roku je bezesporu zakoupení hasičského vozu Avia Furgon pro potřeby sportovního družstva. Chtěl bych tímto poděkovat obci Stříbrnice za poskytnutí finanční částky na nové hasičské vozidlo, opravu hasičské stříkačky i zakoupení nového sportovního koše, se kterým se sportovnímu družstvu doufám podaří získat v příští sezóně nějaké umístění na stupni vítězů.

V neposlední řadě bych chtěl také upozornit na webové stránky, které vznikly za účelem informování členů i veřejnosti o událostech, které se dějí v našem hasičském sboru. Můžete si například prohlédnout fotky a videa ze všech závodů, výsledky závodů a mnoho dalšího. Adresa je jednoduchá www.sdhstribrnice.webnode.cz.

Na závěr této zprávy, bych chtěl ještě jednou poděkovat starostovi našeho sboru Renkovi Mikalovi a všem členům i nečlenům, kteří se podíleli na činnostech našeho hasičského sboru v minulém roce. A doufám, že příští rok bude, když ne lepší než minulý rok, tak přinejmenším stejně úspěšný.

 

Plán na rok 2010

 

Účast sportovního družstva na závodech okrskového kola

Sběr kovového odpadu

Uspořádání Memoriálu Ireny Lejnarové a Jana Mužíka 11. září 2010

Oprava hasičského vozidla

Získání dotace na opravu hasičárny a její realizace ve spolupráci s obcí

Zpět

Usnesení

Z výroční členské schůze Hasičského sboru MHJ Stříbrnice, konané dne 6.2.2009

 

Výroční členská schůze na svém zasedání

  1. Bere na vědomí

a) zprávu o činnosti sboru za rok 2009

  1. Schvaluje

a) Složení výboru a revizní komise

b) Delegáty na konferenci

c) Zprávu revizní komise

    d) Plán práce na příští rok

e) Navýšení členských příspěvků z 30Kč na 50Kč

  1. Ukládá

a) Výboru

  • organizovat činnost sboru tak, aby byl dodržen plán činnosti na další rok

  • vyjmenovat další úkoly mimo plán činností, které musí výbor splnit

b) Vyjmenovaným členům může uložit splnění konkrétních úkolů

c) Členům

  • zúčastňovat se všech akcí organizovaných výborem HS a aktivně se podílet na jejich zabezpečení a průběhu

 

    Ve Stříbrnicích 6. 2. 2010